Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.

Zondag 19 augustus 2012…Verlaat verjaardagscadeau. 

“Hé Margo! Haeddemock?” vragen Ruud en Yvon de afgelopen dagen quasi onnozel aan Margo. Haeddemock is Brabants voor ‘Heb jij ‘m ook?’ En ja, wij hebben ‘m ook. Eerlijk gezegd, heeft Margo ‘m. De hangmat, met de officiële benaming ‘Fatboy Haeddemock’, is het verlate verjaardagscadeau van Margo.
Elk jaar opnieuw is het moeilijk om een leuk, origineel cadeautje voor Margo’s verjaardag te vinden. Kleren, een geurtje voor in bad, oorbellen, een badpak, een nieuwe tas voor naar school of het logeerhuis, favoriete lekkernijen. Iets van dit lijstje zit er altijd wel bij. Vaak geven de mensen geld. Wij proberen dan elke keer iets te bedenken waar we dat verjaardagsgeld aan kunnen besteden. Onlangs zagen we een foto van een Rett-meisje op facebook voorbij komen. Het meisje lag heerlijk relaxed in soortgelijke hangmat. Ik won wat informatie in bij haar moeder en was er al snel van overtuigd dat dit het moest worden.
Het verjaardagcadeau van Margo werd vorige week uitbundig ontvangen door Ruud en Yvon. Ze probeerden ‘m dolgraag uit. Maar de afgelopen dagen was de nieuwe hangmat voor Margo. Het moet  toch geweldig zijn om, met deze tropische temperaturen, uit je warme rolstoel te kunnen. Heerlijk relaxen in de schaduw van de boom, wiegend in een hangmat. Witte wolken boven je hoofd. Een lekker briesje dat zorgt voor verkoeling en de bladeren van de boom laat bewegen. Margo geniet. Ze vindt het heerlijk. Haar verjaardagsgeld hebben we dit jaar goed besteed!



2 opmerkingen:

  1. Ikheadergeen. Maar zal ook graag zo'n bijkruipert willen voor S-man. Wens Margo maar heel veel plezier met dat mooie ding. Op een lange nazomer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hai, wauw... ik lees nu pas alle blogs van de laatste tijd! Wat ligt Margot er heerlijk in zeg.. jammer dat de zomer voorbij is! Genieten zeg en moeders kan er lekker bijkruipen!

    Gr AnneMarie

    BeantwoordenVerwijderen

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!