Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.

Maandag 30 december 2013…Laatste Pieter-dag.

Voor het eerst deed je bij ons je intrede, dat is nu vijf jaar geleden...
Het gedicht gaat verder. Twee bladzijden vol. Voor Pieter. Anekdotes, herinneringen en bedankwoorden op rijm. Ik liep er al weken op te broeden, maar het lukte maar niet. Wat moet je doen voor iemand die vijf jaar lang met liefde en toewijding elke maandag gezorgd heeft voor je dochter? Het gedicht vloeide vanochtend in no-time uit het toetsenbord. En een attentie was snel gehaald.


Het pakketje ligt klaar op tafel als Pieter vanavond met Margo thuiskomt. Zoals vaak gebeurde, drinken we ook nu samen een kop thee. We geven samen met Margo de attentie aan Pieter. Hij valt stil. En ondanks dat hij zelf de keuze om te stoppen al een poosje geleden had gemaakt, kost het hem moeite. We kennen Pieter en stellen voor dat hij het cadeautje thuis openmaakt en het gedicht in alle rust leest. Hij vindt het een goed plan. 
Pieter verzorgt Margo. In tegenstelling tot de meeste avonden valt ze nu meteen in slaap. Ook Ruud en Yvon liggen al in bed. Ik schenk drie glazen wijn in. We proosten op vijf mooie, dankbare jaren! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!