Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.

Dinsdag 25 juni (2)…Spalken met kinderziektes.

Het is altijd even wennen met nieuwe spalken en schoenen. Vorige week zaterdag hadden we een afspraak bij de schoenmaker om de spalken wat soepeler te laten maken rondom de enkels. Het is bijna niet te voorkomen dat daar de knelpunten van de spalken zitten. Maar ook bij de kleine teen aan de linker kant was het iedere avond akelig rood. De schoenmaker had alle tijd en zorgde voor de versoepeling van de spalken.
De rolstoelfirma heeft de riempjes afgelopen week geleverd en bevestigd. Het ging niet heel soepel, maar ze zitten erop en zijn lang genoeg.
Vanmiddag wandel ik op goed geluk naar de schoenmaker. De flappen laten los en om ze zelf te gaan lijmen lijkt me geen goed plan. De schoenmaker is toevallig zelf in de winkel een klant aan het helpen. Hij begroet ons maar gaat uiteraard verder met de klant. Margo volgt hem van de ene schoenendoos naar de andere. Als de mevrouw een keuze heeft gemaakt en gaat passen, komt de schoenmaker naar ons toe gelopen. Margo begint te stralen. Ze heeft de aandacht die ze zocht. Ik leg uit waar we voor komen. Als we even geduld hebben, lijmt en stikt hij het zo meteen. Margo vindt het vervolgens prima als we nog even moeten wachten tot de schoenmaker klaar is met de klant die tenslotte voor ons was. Ze is verbaasd als ze al een spekje krijgt. Dat is namelijk een traditie bij vertrek. Ze heeft de geel-roze versnapering deze keer al op als de spalken klaar zijn en we weer naar huis lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!