Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.

Woensdag 27 november 2013…Wateraders?!

De drie nachten dat Margo thuis is, zijn over het algemeen bar en boos. Zowel het inslapen als het doorslapen gaat erg moeizaam. Het vreemde is, dat ze in het woonhuis wel goed slaapt. En voorheen in het logeerhuis waren de nachten ook niet echt een probleem. Een uitzondering daargelaten.
Op een paar goede periodes per jaar na, zijn we al die jaren niet anders gewend dan dat onze nachten niet geweldig zijn. “Hebben jullie dan geen wateraders?” vroeg ons laatst iemand. Daar hadden we wel eens aan gedacht,  maar niet meer dan dat.
Wateraders?! Wateraders en aardstralen zitten diep onder de grond en geven trillingen of energieën door. Mensen die daar gevoelig voor zijn, kunnen daar last van hebben, op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door slecht te slapen als hun bed ‘bovenop’ een waterader staat. Is het hocus pocus? Voor ons in elk geval de moeite waard om het na te laten kijken.
Een aantal weken geleden is er een vrouw bij ons geweest om eventuele wateraders te traceren. Met een pendel liep zij door het huis. In de woonkamer bleef het sierlijke, kegelvormige gewichtje stil aan het koord hangen. Maar op diverse plaatsen in de keuken ging de pendel met een slingerende beweging fors op en neer. Richting Margo’s slaapkamer bewoog het koord nauwelijks meer en hing het gewicht weer nagenoeg stil. Maar boven Margo’s bed slingerde de pendel opnieuw krachtig heen en weer. “Hier loopt er ook één!”  Met behulp van een magneet en koperdraad is een waterader eenvoudig ‘stil’ te leggen. De vrouw had een voorbeeld bij zich. De benodigde materialen voor het knutselwerkje komen allemaal uit een fietsdynamo. We bekeken het goed. Het zou toch te gek zijn dat dít de oplossing is voor de slaapproblemen bij Margo?
Ik kocht een dynamo, demonteerde ‘m en bevestigde de magneet en de koperdraad op het houten plankje zoals ook bij het voorbeeld was gedaan. Ons knutselwerkje staat in de hoek van Margo’s slaapkamer daar waar de vrouw ons aanwees. Bij een check hing de pendel muisstil. Zowel in de keuken als op Margo’s slaapkamer. Geen slingerende bewegingen, dus geen energieën van wateraders of aardstralen meer daar in ons huis. Maar onze nachten? Nog altijd bar een boos! Maar het was zeker het proberen waard!

1 opmerking:

  1. wat jammer dat het niet het gewenste effect heeft. 't is Margo en jullie zo gegund om gewoon lekker te kunnen slapen! succes en hopend op een nieuw jaar met heel veel goeie nachten.
    Wie weet, kan Margo straks met de spraakcomputer aangeven wat haar uit haar slaap houdt!
    Kus Marlie

    BeantwoordenVerwijderen

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!