Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.

Woensdag 20 november 2013…Aanvallen.

Margo zei het maandag zelf al; ze voelde zich niet fijn. Waren het de aanvallen die ze aan voelde komen? Maandagnacht kreeg ze een flinke aanval, uit het niets. Dinsdag overdag en ook vandaag nog, spelen de aanvallen haar behoorlijk parten. We zien duidelijk de verschillen tussen de aanvallen voortkomend vanuit haar ademhaling en aanvallen die dus wel waarschijnlijk van epileptische aard zijn. Vooral de epilepsie gaat de afgelopen drie dagen met haar op de loop. Ze is vermoeid, ze wil niet eten en ze slaapt veel. Waar komt het door? We zijn allemaal niet helemaal fit, wat grieperig. Heeft Margo daar soms ook last van en is het een trigger voor de aanvallen? Zijn het de hormonen die nu hun werk gaan doen? Haar huid verandert en haar lichamelijke ontwikkeling zet door. Doet dat soms wat met de epilepsie?
Het is een dilemma. Moeten we toch de medicatie opnieuw aanpassen? Of moeten we het nog even aankijken? Nog even afwachten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!