Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.

Donderdag 19 december 2013…Tweedehands.

Het onderstel van Margo’s rolstoel komt uit het depot. De gebruikerssporen nemen we voor lief. Een halfafgescheurde sticker verwijder ik met wasbenzine. Een krasje meer of minder maakt ons echt niets uit. En dat de afgesleten palletjes van de beensteunen over het hoofd zijn gezien, kan gebeuren. Maar gisteren knapte de kabel van de kantelverstelling kapot en het anti-kantelwiel is ook al onder de rolstoel uitgevallen. Het anti-kantelwiel liet mij dinsdagavond bijna struikelen toen ik met Margo naar het cultureel centrum liep. Ik hoorde iets rammelen en trapte er vervolgens op. In het schemerlicht van de straatlantaarn herkende ik het anti-kantelwiel dat met een roestige staaf en verroeste bouten op de stoep lag.
We hebben een tweedehandsje die blijkbaar niet eerst door de revisie is gegaan. Jammer, het levert ongemak, irritatie en extra werk op. De monteur is, zij het via wat omwegen, vandaag al langs geweest. Hij geeft alles kunnen repareren. In elk geval is de service oké. Dat dan weer wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!