Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.
Zaterdag 7 april 2012…Oppassen.

Tijdens onze traditionele Kerst-gourmet met vrienden vertel ik enthousiast over het RMU for Kids. Aan dit muziektheater, georganiseerd door de muziekvereniging, gaan Ruud en Yvon meedoen. Onze vriendinnen en hun kinderen willen wel graag mee naar een voorstelling. Maar de mannen? Liever niet. Zij willen wel bij Margo blijven. En Gerard? Tja, die kan het natuurlijk niet maken om niet naar Ruud en Yvon te gaan kijken en luisteren. Ik zorg voor kaartjes. Voor Gerard, voor mezelf en voor de vriendinnen en de kinderen.
De hele dag is er al een soort van onrust in huis. Zenuwen bij onze artiesten? Vanavond is de première van ‘Wondertjes in Aliceland’ en wij gaan er naar toe. Uitgangspunt van de voorstelling is het verhaal van Alice in Wonderland. Door een flinke draai die de regisseur eraan heeft gegeven, wordt het een sprookjesachtige voorstelling met een keur aan helden en boeven. Rode draad vormt de strijd tussen Alice en de rode koningin en hun bondgenoten. Samen met hen ‘verstieren’ de helden en boeven het concert van het opleidingsorkest waarbij Ruud trombone speelt. We zien Yvon verschillende keren de revue passeren. Ze danst als een leeuwtje bij ‘The Lion King’, als stoere meid op een nummer van Lady GaGa en bij de Mary Poppins-medley. Ruud komt nauwelijks met z’n kuif boven de muziekstandaard uit. Zijn rode wangen zijn het resultaat van zijn inzet. Ruud en Yvon genieten van het applaus, de spotlights en de complimenten na de show.
En Margo? Zij bleef thuis en heeft ook enorm genoten. Ze kreeg volop de aandacht. Van onze vrienden. De mannen maakten samen met Margo een wandeling, verwenden haar met chips en wat drinken. En vermaakten haar, gewoon door er te zijn. Het hebben van lieve vrienden is voor ons van grote waarde en onbetaalbaar.

         De hele cast van 'Wondertjes in Aliceland'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!