Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.

Donderdag 5 juli 2012…Evaluatie taxivervoer.

Nu onze ‘oude’ chauffeur de route weer rijdt, lijkt het misschien raar dat ik klachten heb rondom het taxivervoer. Toch heb ik voldoende opmerkingen om op het evaluatieformulier in te vullen want de bus is een afknapper. De bus heeft geen airconditioning en met de warme temperaturen van de laatste dagen komt Margo aardig bezweet thuis. De twee jongens zitten zowat vastgeplakt met hun blote benen op de skaibekleding. De chauffeur moet gebruik maken van oude Biermann-klemmen om de rolstoelen in de bus te bevestigen. De zware klemmen passen allemaal maar net. Daardoor zorgen ze echter wel voor lichte beschadigingen op de rolstoel. De driepuntsgordel, als extra verplichte beveiliging, zit ook nog niet in deze bus. Als alternatief gebruikt de chauffeur nu losse gordels, die her en der ingehaakt worden om de stoel te zekeren. Dit alles kost meer tijd voor de chauffeur. Het toppunt is echter de achterdeur. Het scharnier van de linkerdeur is afgebroken. Om er voor te zorgen dat de deur open blijft, gebruikt de chauffeur een blok hout waarmee hij de deur blokkeert. Het is anders onmogelijk om de rolstoellift te bedienen. Het zal niet raar zijn dat de dertien jaar oude bus geen taxikeurmerk heeft.
Misschien zijn we wel verwend geweest met een splinternieuwe bus die zo’n twee jaar geleden werd aangeschaft en nu ergens stil staat. Het zijn allemaal geen onoverkomelijkheden die ik noteer. Maar er is ons gevraagd kritisch te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!