Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.

Vrijdag 11 juli 2014…Softcase.

Vanwege de verwachte strenge eisen voor de goedkeuring van de spraakcomputer via de AWBZ (omdat Margo uitwonend is), werden er geen accessoires aangevraagd. Dat was bewust om op die manier de offerte zo laag mogelijk te houden. Maar nu de spraakcomputer er daadwerkelijk is, missen we toch wel wat van die accessoires die bij andere Rett-meiden als vanzelfsprekend door de zorgverzekeraar worden meegeleverd. Zo is een stevige tas, in verband met veilig vervoer, geen luxe.
We zijn er nog niet helemaal aan uit of de spraakcomputer in de taxi ook op de rolstoel moet zitten. De taxichauffeur doet niets met hetgeen Margo zegt, als ze het al kan horen door allerlei omgevingsgeluiden. En dus kan de computer net zo goed uit en van de bevestigingsstang af waardoor Margo ruim zicht heeft. Maar waar laten we de computer dan. We hebben ‘m omwikkeld met wat handdoeken en in een vrolijk gekleurde big-shopper mee op en neer gegeven. Het voelt niet goed om op die manier om te gaan met zo’n kostbaar apparaat.
Twee weken geleden informeerde ik bij de leverancier. Er was een passende, zogenaamde softcase die we konden bestellen. Ik ontving diezelfde middag nog een offerte; een kleine honderd euro inclusief verzendkosten. We besloten dit koffertje aan te schaffen ter bescherming van de computer.
Vanmorgen ontvangen we een grote doos. ‘Breekbaar-fragile-zerbrechlich’ staat er met rode letters op de plakband waarmee de doos is dichtgeplakt. Anders dan de waarschuwing doet vermoeden, is de softcase die in de doos zit, stevig en degelijk. Maar jammer genoeg wel saai zwart!  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!