Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.
Dinsdag 28 januari 2013…(Her)Indicatie.

De coördinator van Margo’s school liet me na de Kerstvakantie weten dat de aanvraag voor de (her)indicatie van Margo’s Zorg Zwaarte Pakket de deur uit was. Ze verwachtte dat we binnen een week of drie wel bericht zouden ontvangen. Vandaag valt een brief van het Centrum Indicatiestelling Zorg op de mat. Ik maak ‘m onmiddellijk open en mijn ogen vallen direct op het schema waarin de soort zorg staat genoteerd. De AWBZ-zorg waarop Margo aanspraak kan maken is hoger dan wat we hadden. Ik slaak een zucht van verlichting.
We hoefden niet persé meer, maar minder wilden we absoluut niet. Onze zorg zoals we die nu ‘inkopen’ is prima geregeld en dat willen we graag zou houden. Heel voorzichtig hebben we gedacht aan mogelijkheden om af en toe een weekend of een nacht extra te logeren. Dit met het oog op de toekomst. En met de indicatie die we voor de komende vijftien (!) jaar hebben gekregen, lijkt dat er wel in te zitten.
Verheugd bel ik de coördinator. Ook al was zij overtuigd dat de (her)indicatie goed uit zou vallen, ook zij is blij te horen dat het gevraagde Zorg Zwaarte Pakket is toegekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!