Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.
Zaterdag 22 september 2012 (2)…Safari Trip?

Iedere avond zijn ze even gaan kijken, gaan rondhangen. Gewoon om te weten wat waar staat, hoe duur een ritje is, enzovoorts. En nu het kermisgeld is geïnd, kan het niet snel genoeg gaan. We wonen dichtbij. Héél dichtbij. We zien de lampjes flikkeren en horen de muziek. Het is half drie. De kermis is geopend.
Ruud gaat alvast met wat jongens en meiden van de klas naar het plein. “Als de rest komt, zeg je maar dat we al weg zijn.” “De rest?” Er blijken nog meer klasgenoten uit de naast gelegen dorpen te komen. “Ik heb gezegd dat ze bij ons de fietsen neer kunnen zetten, wel zo veilig, mam!” Lachend kijk ik hem na als hij een sprintje trekt om bij het groepje bij te komen.
De najaarszon zorgt voor en aangename temperatuur. Gerard en ik zitten buiten met ieder een kop koffie. Zoals afgesproken staan frisdrank, plastic bekers en wat versnaperingen op de tuintafel klaar. Na een half uur komt Ruud met zijn klasgenootjes wat drinken. Alleen de jongens, een stuk of acht inmiddels. De meiden zijn bij de buren, tevens klasgenootje, even wat drinken. “Effe een balletje trappen?” De bekers, nog voor de helft gevuld met cola, staan op de tafel. “Of hierin?” Ruud geeft tekst en uitleg over de rolstoelschommel van zijn oudste zus. Ik proef enige trots bij zijn uitleg. Al snel gaat de bak, met zes jongens erin, hard op en neer. “Wauw! Dit is bijna net zo gaaf als de Safari Trip. En nog gratis ook!” Ruud kijkt even om en lacht goedkeurend naar me. Tja, wie heeft er nou ook zoiets als een Safari Trip in de tuin?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!