Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.
Dinsdag 10 januari 2012 (1)…Doorstart.

Alle voorgaande berichten van Zonnehuizen waren achterhaald. Daarvoor werden ons laatst schriftelijk een soort van excuses aangeboden. De huidige media gaat razendsnel en aandacht voor het faillissement is er in overvloed. Het is door de wettelijke openbaarheid dan ook bijna niet te voorkomen dat een groep ouders of cliënten de mediaberichten eerder verneemt dan berichtgeving vanuit Zonnehuizen zelf.
Vandaag ontvangen we vanuit Zonnehuizen een mail en later een officiële brief via het overdrachtsschrift van Margo. ‘Met directe ingang worden alle activiteiten van Zonnehuizen overgenomen door LSG-Rentray en de Groep Winter. Hiermee is de toekomst van de antroposofische zorg en het onderwijs veilig gesteld.’ Beide partijen werden al langer genoemd als de redders van de failliete zorginstelling. Vandaag is de overname bevestigd. De overgang naar deze partijen zal de komende periode vorm krijgen. De meeste werknemers die werkzaam zijn in de directe zorg en het onderwijs zullen grotendeels in dienst kunnen treden bij de partij die de zorg overneemt. Voor een deel van de overige werknemers zal geen vervolg in de doorstart mogelijk zijn. Er is geen reden tot juichen aangezien er honderden medewerkers hun baan zullen verliezen. En juist de medewerkers verdienen enorm veel respect. Hun draagkracht is de afgelopen periode enorm geweest. Het is bewonderenswaardig hoe alle medewerkers zich de laatste weken volop zijn blijven inzetten rondom de zorg voor de aan de hen toevertrouwde kinderen. Die inzet zal velen het vertrouwen geven te kunnen bouwen aan een gezonde toekomst. Niet alleen voor de zorgafhankelijke kinderen en volwassenen maar hopelijk ook voor vele medewerkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!