Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.

Donderdag 11 juli 2013...Hart of hersenen?

Yvon heeft vannacht bij opa en oma geslapen en zou tot morgen blijven. Maar opa voelde zich vanmorgen niet lekker en moest plotseling naar het ziekenhuis. Er was geen paniek, maar de logeerpartij kreeg een andere wending. We praten vanavond nog even na over de onverwachte ziekenhuisopname van opa en wat hem te wachten staat. “…maar hartklachten zijn wel ernstig, mama! Je hart is het belangrijkste orgaan, hoor!” Ik beaam haar wijsheid, maar probeer ook uit te leggen dat opa met een pacemaker prima kan leven. “Maar als je hart niet goed werkt, ga je dood! En als je hersenen niet goed werken, dan leef je tenminste nog.” Yvon geeft Margo een knuffel en plakt een dikke kus op haar wang. “Kijk maar naar Margo!”

1 opmerking:

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!