Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.

Vrijdag 16 augustus 2013…Overdracht in logeerhuis.

Er is al het één en ander doorgesproken rondom Margo wat betreft de verzorging. Maar op papier of van horen zeggen, is toch anders dan zelf zien en ervaren. Onderlinge contacten zijn goed. Voor het logeerhuis was het dan ook geen enkel probleem om medewerking te verlenen voor een overdracht.
Gisteravond was de huisoudste in het logeerhuis. We kregen vandaag een mail van de huisoudste dat ze, samen met een leidster van het logeerhuis, de verzorging van Margo had gedaan en tips had gekregen. ‘Margo vond het best spannend allemaal. Daarna gezellig nog wat thee gedronken en pas laat naar bed……….!!’ lees ik in haar mail. Ook de leidster van het logeerhuis schreef een uitgebreid verslag in het overdrachtschrift, zo lees ik vanmiddag.
Wat is het mooi te merken dat iedereen zo betrokken is bij de zorg van Margo. Dat men graag wil dat alles goed en zorgvuldig gebeurd. Dat geeft nog meer vertrouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!