Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.
Dinsdag 27 december 2011…Failliet.

Was het te verwachten dat het doek zou vallen? Ik weet het niet. Wij bleven een sprankje hoop houden op een goede afloop. Maar vanavond lezen we een bericht over het faillissement op teletekst van Omroep Brabant. Een verwijzing naar de website van Stichting Zonnehuizen laat ons meer weten:
Vandaag hebben de Bestuurder a.i. en de Bewindvoerder van Zonnehuizen de Rechtbank van Utrecht verzocht de surséance in te trekken en om te zetten in een faillissement. De rechtbank heeft dit verzoek ingewilligd en heeft het faillissement uitgesproken. De zorgkantoren en zorgverzekeraars continueren de betaling van de zorg voor de komende periode. Het faillissement van Zonnehuizen betekent dan ook niet dat er een einde komt aan deze bijzondere vorm van zorg en onderwijs. Integendeel. Wat er ook gebeurt: de zorg en onderwijs gaan door. Op dit moment is nog niet duidelijk onder welke vlag en met welke partners dat plaats gaat vinden. Momenteel voert de curator intensief overleg met verschillende overnamepartners. Er zijn meerdere betrouwbare partijen die de zorg en onderwijs, of een deel daarvan, willen overnemen. Naar verwachting zullen de meeste medewerkers die werkzaam zijn in de directe zorg en onderwijs in dienst kunnen treden bij de partij die de zorg en onderwijs overneemt. Hierdoor blijven de cliënten de zorg en onderwijs ontvangen door voor hen bekende medewerkers. Deze week worden cliënten, ouders en vertegenwoordigers en medewerkers nader geïnformeerd over de situatie.
We vragen ons af hoe het ooit zo ver heeft kunnen komen. In een paar jaar tijd heeft de organisatie een tekort van, naar men zegt, achttien miljoen euro opgelopen. Er loopt al een onderzoek naar mogelijk wanbeheer onder het oude bestuur. Aangezien oud-bestuursleden geen opening van zaken willen geven, wordt er inmiddels via juridische wegen naar opheldering gezocht. Van mij mag de onderste steen boven worden gehaald.

2 opmerkingen:

  1. Verschrikkelijk, ik las het vanmorgen ook in de Telegraaf.
    Ik hoop maar voor alle mensen en kinderen, dat er niets gaat veranderen, met de zorg....

    xxMartine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. he lieve Margo, Gea, Gerard, Yvon en Ruud,

    jeetje, ik ben een muts,
    heb gewoon niet goed gelezen en deze prachtige nieuwe site niet eerder 'gevonden".
    Nou ja, even bijlezen dus.
    En Gea, wat een prachtige link met Blof, zo is, "met elkaar wordt het beter', kan zo op de voorpagina in de krant!

    We verheugen ons op morgen.
    Dikke knuffel
    Joep, Teun, Marlie en Martin

    BeantwoordenVerwijderen

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!