Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.
Woensdag 14 december 2011…Afspraak met de schoenmaker.

Naar aanleiding van het dubbele consult van enkele weken geleden zou ik een afspraak maken bij de schoenmaker. Die afspraak schoof ik vooruit. Iedere keer was er wel wat. En toen ik eindelijk bij hem was, viel het niet mee om een gezamenlijke open plek in onze agenda te vinden. Maar vanavond komt hij bij ons thuis.
Margo is wat slaperig. Ze laat het gewriemel aan haar voeten goed toe. De schoenmaker bekijkt de rode drukplekken aan de zijkant van Margo’s enkels. De binnenkant van de arthrodesekokers, ter hoohte van de enkels, kunnen nog zachter gemaakt worden. Hij stelt voor om deze polstering dan ook direct aan te brengen om de drukplekken te verminderen. De kokers gaan in zijn koffertje. Terwijl we vertellen over de spontane beenbreuk die Margo zo’n half jaar geleden heeft gehad , bekijkt de schoenmaker de orthopedische schoenen. We hebben zelf het idee dat het gewrik, dat nodig was voor het aandoen van de schoenen, heeft bijgedragen aan de botbreuk. Sindsdien heeft Margo dan ook nooit meer de schoenen aangehad. Ze gaan gewoon niet ver genoeg open om haar voeten inclusief de kokers er gemakkelijk in te schuiven. Volgens de schoenmaker moet het geen probleem zijn om de schoenopening te vergroten. Hij zal hiervoor een lapje zilverkleurig leer moeten bestellen. Dat kan even duren. Maar daarna kan hij van dat zilverkleurige leer een grotere tong maken die dan de vergrote opening zal bedekken. We vinden het een prima plan. Dus ook de orthopedische schoenen gaan in zijn koffer. De schoenmaker belooft de polstering van de arthrodesekokers vanavond nog aan te passen en bij ons af te geven.
Hij houdt zijn woord. Een half uur later al is de schoenmaker er alweer. De binnenkanten van de kokers zijn lekker zacht bekleed.

1 opmerking:

  1. Kijk, aan zulke mensen heb je wat! Daarvan zouden er meer moeten zijn. Vakkundig en snel!

    Wat een verhaal, Gea, over de nieuwe rolstoel. Ik hoop zo dat Margo straks mooi op haar troon zit en jij blij bent met het ding. Je hebt helemaal gelijk dat het om jullie prinses gaat en niet om de kleur.
    En goedkoopst en adequaat, grrr, ik krijg er uitslag van...

    Lieve groet van Martine

    P.S Goed plan van je man, haha! (je weet wel...)

    BeantwoordenVerwijderen

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!