Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.

Maandag 10 november 2014…Back-up.

Er kwamen genoeg reacties op ons verzoek voor een ICT-er. De meeste gaven aan er ook geen  verstand van te hebben en wensten ons veel succes. Een enkeling reageerde dat hij/zij wel eens wilde kijken naar het programma. En uiteindelijk waren er twee mensen, met de kwaliteit die we vroegen, die zich aanboden ons te helpen. De één was wat toegankelijker voor mij dan de ander.
Ze komt vandaag bij ons en bekijkt het programma dat ik op onze computer heb geïnstalleerd. Ik leg haar het één en ander uit over de communicatiekaarten en wat onze wensen zijn om Margo nog meer aan te kunnen bieden. Als Margo thuiskomt bekijken we samen de spraakcomputer en geeft Margo zelfs een korte demonstratie. Ze vertelt spontaan dat ze iets wil drinken en maakt meteen de keuze wat ze wil drinken.
De ICT-er bladert door de gebruiksaanwijzing en bekijkt het technische gedeelte van het programma. Ze kan er wel wat mee. Dat wat voor mij abracadabra is, is voor haar klare taal. Zoektocht geslaagd?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!