Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.

Zondag 28 september 2014…Erbij!

Nu Margo minder bij ons is, ziet ze ook onze vrienden en familie beduidend minder. Er gaan wel eens mensen met ons mee naar het woonhuis als we in het weekend naar Margo gaan. Soms gaan vrienden spontaan bij Margo op bezoek zonder dat wij daar bij zijn. Margo geniet daarvan. Ook wij krijgen er een heel warm gevoel van dat Margo niet vergeten wordt en dat er belangstelling voor haar is.
Vanmiddag gaan we naar de verjaardag van ons jongste nichtje. Als zij haar cadeautje heeft uitgepakt, komt ze enigszins verlegen naar me toe lopen. “Dit is voor Margo!” Aan het zakje met zoute mannetjes, de snoepjes die Margo lekker vindt, hangt een kaartje. ‘Omdat ik jarig ben voor jouw ook een kleinigheidje’ heeft ze er zelf opgeschreven. Er naast staan hartjes getekend. Ik geef de jarige een kus als bedankje want door een brok in mijn keel komt er geen geluid uit.


1 opmerking:

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!