Margo, onze oudste dochter, is een meisje met het Rett syndroom wiens beperkingen invloed hebben op ons hele gezin. Onbewust bepaalt zij onze grenzen. Onbewust is zij het middelpunt van ons gezin. Haar onvoorwaardelijke liefde en afhankelijkheid leert ons hoe waardevol alles is en hoe alles in het leven niet vanzelfsprekend is.
Dinsdag 5 oktober 2011…Raad van Elf.

Een hele poos geleden bracht Ruud een brief mee uit school. Het was een brief van de carnavalsvereniging. Kinderen uit groep acht van alle basisscholen konden zich opgeven voor de jeugdraad tijdens de carnaval. Uit alle opgaven zullen dertien kinderen geloot worden op een manier zodat alle basisscholen vertegenwoordigd zijn. Uit deze groep van dertien kinderen wordt dan later een Prins(es) en een Adjudant(e) gekozen, die samen met de Raad van Elf centraal staat tijdens de dolle dagen in februari. Het blaadje lag al een paar dagen op het aanrecht. Ruud wou wel. Dolgraag zelfs. Maar wij? Het zou voor ons betekenen dat wij ook meer moeten carnavallen. Niet dat we daar nu zo’n hekel aan hebben, maar het schept wel meer verplichtingen. En dus een heel geregel voor thuis. Maar dat mag ongetwijfeld het plezier en de wensen van Ruud niet in de weg staan. Kortom, ik ondertekende met alle plezier het opgavenstrookje ter goedkeuring van de ouders. Een paar dagen later al werd ik gebeld door iemand van de jeugdcommissie. Ruud is één van dertien kinderen van de jeugdraad.
Gisteravond was de eerste officiële kennismaking met de andere kinderen. Ruud wist al wie de twaalf andere kinderen zijn en kent ze bijna allemaal. Het is een plezierig clubje en ook voor de ouders lijkt het de nodige gezelligheid met zich mee te gaan brengen.
Ruud is erg enthousiast. Nog meer dan hij al was. Het blijft nog even gissen wie de Prins(es) en Adjudant(e) zullen worden. Het maakt Ruud niet eens zoveel meer uit. Hij heeft nu al onwijs veel zin in de carnaval. En wij? Het is heerlijk hem zo fanaftiek te zien. Een brief met diverse data hangt op het prikbord. Het logeerhuis kan worden ingeseind. We doen het graag voor hem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

We stellen het enorm op prijs als je een reactie achterlaat! Dit kan door bij "Reageer als" te kiezen voor 'Anoniem' (wel graag je naam onder het bericht plaatsen) of voor 'Naam/URL' (schrijf bij 'Naam' je naam en laat bij 'URL' het tekstvak leeg). Bedankt!